Как трябва да се храним през зимата? Диетологът Елена Свиридова съветва

...
Как трябва да се храним през зимата? Диетологът Елена Свиридова съветва
Коментари Харесай

Как трябва да се храним през зимата

Как би трябвало да се храним през зимата? Диетологът Елена Свиридова поучава да включим в диетата си риба, защото тя е един от главните източници на омега-3 мастни киселини. Според нея те са виновни за укрепването на имунната система, стените на кръвоносните съдове, костната система, както и за отбраната на дихателната система от инфекции.

Свиридова акцентира, че Омега-3 защищават от депресии. " Ако рибата ви е скучна и желаете да си набавите омега-3, можете да опитате да ядете орехи, ленено семе, фасул и чиа ", споделя тя.
-->
Според диетолога е значимо в зимното меню да се включат и зеленчуци, които порастват подземен – най-много моркови, цвекло и картофи. Тя означи, че те съдържат задоволително количество витамин А. Специалистът добави, че богатият на въглехидрати състав ще обезпечи задоволително сила на тялото ни. В същото време с кореноплодните би трябвало да се внимава и да се комбинират рационално с фибри, споделя Свиридова, представена от БГНЕС.

Плодовете, изключително цитрусовите, са различен значим " зимен " артикул. Мандарините и портокалите са източник на фибри и флавоноиди, споделя тя.

Експертът предлага да не забравяме да пием вода. " През есента и зимата хората прекарват повече време на закрито, където отоплението е включено. Организмът би трябвало да възвръща количеството влага в тялото, с цел да действа вярно и да усвоява питателните субстанции ", споделя тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР